dimarts, de maig 31, 2011

Ja falta poquet poquet....

A mitjans del mes de juny presentaré el segon ep de la història de petit. Si, si... el primer va ser el ja llunà Soulsaver Bird, exhaurit i predecesor del cd Loveshines Firefly. 4 songs, com es titularà, és això: quatre cançons ben plantades. Aquí en teniu la portada per anar fent boca. Esper que us agradi. En aquest jardí vaig aprendre a tocar la guitarra!




Estau atents al bandcamp de petit, ben aviat el podreu escoltar i/o comprar directament!

diumenge, de maig 29, 2011


Foto: Carleta amb Bicicleta.

El Siglo és un lloc fantàstic, un escenari de primera divisió amb un equip, tècnic i humà dels que poques vegades es troben. Segur que hi tornarem, i si és possible, acompanyat de més músics per omplir l'escenari. A més, envoltat de llibre de vell per remenar i triar i comprar a preus de patató. Molt recomanable, un lloc fantàstic a Sant Cugat, tot passant pels boscos verds de La Floresta.

divendres, de maig 27, 2011

Amb la sorpresa d'una entrevista, la urgència d'una petita explicació!

Després de Loveshines Firefly, el disc de debut de petit, venc a BCN i començ la meva particular travessa del desert. Adaptació a un nou medi, recerca d'un mateix en el silenci i en les paraules. Jack London (again), Walt Whitman, Charles Bukowski, Mark Oliver Everett i/o Phillip Roth. I el retorn a la música folk, rock, pop de sempre.

Amb el pas dels mesos aturat i passejant sol pels carrers que desconec, vaig trobant un petit fil del que estirar i que em diu que he de seguir cercant la meva pròpia veritat. En les paraules i en els sons. Així, neixen cançons molt més crues i íntimes. Algunes són maques com les virtuts i d'altres fosques, tristes i negatives com els defectes. L'equilibri entre una cosa i l'altra no és pot completar sense un so. I aquest, ha de partir del que tenc, la guitarra acústica i aquesta veu meva: rugosa, aspre i amb la gravetat del fumador proscrit. La imperfecció ens fa humans.

Amb tot això em plantejo enregistrar un ep, poques cançons però amb la densitat d'un treball meditat i poc mastegat, una primera part d'una segona part, d'un epíleg i al final d'un nou treball. El que feia vertígen després de l'excel·lent acollida del Loveshines Firefly, la por de no saber per on tirar, de què fer o com fer-ho ha de trobar un racó, un refugi on seguir alenant. 

Cançons com Blackbird Daisy, o About you, parlen de l'amor que neix i la ràbia al desamor que ens fa renéixer. Però d'altres com Black Velvet o Goodnight, de la bogeria en els seus diferents estats. Si abans tot habitava a la posta de sol, ara ja és de nit. I per això la negra foscor sense lluna ni astres, la nit espessa amb la boira que embogeix qui la respira, o els estels d'una nit d'estiu són els testimonis d'aquestes petites històries personals. Històries de cales on banyar-se a l'estiu, de carreteres perdudes, de carreteres que porten a la casa on no vols anar i de bancs on dorms al costat de carreteres on ningú s'atura. I en totes, la necessitat d'un refugi.


Demà toc al Siglo Mercàntic de Sant Cugat, a les 12.30. Un concert a l'hora del vermouth, pels qui no tenen Primavera Sound, i pels que no poden parar d'escoltar música entre nit i nit.
el 16 de juny a la Sala Catwalk del port olímpic a la presentació del Festival Contempopranea de Alburquerque.
el 17 de juny present l'ep, si el finançament i tots els sants ajuden, al Teatre de Sa Congregació de la meva estimada Sa Pobla a Mallorca.
el 19 de juny, una mica del mateix, a les festes de Son Servera.

Foto: Francesc Gelonch